kismamáknak, kispapáknak, anyukáknak, apukáknak...és az egész családnak
Az oldal megtekintéséhez minimálisan 1024x768-as felbontás javasolt!


Miből, milyet?

Babakelengye  vedonoblog.hu RSS Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on Megosztás a Twitter-en Google könyvjelző Digg del.icio.us
Gyakran kérdezték tőlem, és évekig gyűjtöttem a tapasztalatokat, hogy melyik ruhából, babakocsiból, babaápolási tárgyból milyet érdemes venni. Fontos, hogy mindent ki tudjunk használni, hogy ne kelljen hamar kidobni, és hogy kényelmes és praktikus legyen. Ezekből szemezgetek néhányat…

Az lenne a jó, és hasznos mindannyiunk számára, ha a listát kiegészítenétek, vagy véleményeteket, saját tapasztalataitokat megosztanátok másokkal, hogy ez által segítsük egymást!

Body: az oldal patentost könnyű feladni, sokáig kitart. A hátul patentosnál nem mindig örülnek a babák, ha a nyakuknál matatunk, nekünk meg nem praktikus, ha emiatt hasra kell fordítani. A patent nélküli, bebújós nagyon kényelmes, egyetlen hátránya, hogy néhány mosás után kitágul, bár akkor még mindig hasznos éjszakai viseletre.


Rugdalódzó: ha pizsamának használjátok, a legkényelmesebb, ha elöl végig patentos. A hátul patentosat csak pici babáknál javasolnám, főleg, ha az is a cél, hogy motiváljuk hason fekve a feje emelésére. A legfontosabb mindkettőnél, hogy alul patentos legyen, így egyszerűbb pelenkázni.


Nadrág: elsősorban kisebb, még fekvő csecsemőknél az alul patentos, kantáros nadrág a legpraktikusabb, így nem csúszkál a felsőrész, és nem fázik meg a dereka.


Pulóver, kardigán, mellény: az egészen kicsiknél kényelmesebb, ha nem kapucnis, így nem nyomja a hátát, továbbá, ha nem magasított nyakú, mert akkor eltűnik benne. Fontos még, hogy kardigánt könnyebb feladni és levenni is róla, a pulóvernél ez akkor egyszerűbb, ha bővebb fazonú. Például nekünk van egy harang alakú polár pulcsink, amit hipp-hopp rá tudok adni.


Zokni, harisnya: bátran vegyetek egy számmal nagyobbat, úgyis összemegy a mosáskor. Ami még lényeges a zokninál, hogy ne szorítsa a lábszárát, tehát érdemes olyat, ami lazábban gumis, vagy még jobb, ha visszahajtható.


Sapka: a sapkánál a legfontosabb főleg ilyen szeles őszi időben, ami mindjárt itt lesz, hogy fülvédős legyen, és megkötős, hogy ne tudja levenni.


Overáll: elöl, vagy oldalt cipzáros legyen, mert így könnyű ráadni, és még jobb a piciknél, ha átalakítható bundazsákká, hogy a kicsi lábai teljesen melegben legyenek. Hasznos az is, ha a cipzár végénél, a nyaka előtt van egy lezáró rész, így nem irritálja őt.


Fürdőlepedő: szuper jól szívja a vizet a tetrapelenka anyagú nagy fürdőlepedő, de az a tapasztalatom, hogy hideg érzetet ad, ha beletesszük a fürdés után a babát. A frottír törülköző nedvszívó képessége gyengébb, de melegebb. Tehát jó, ha mindkettő van otthon.


Babakocsi: fontos, hogy beférjen a liftbe, és a boltba, ahova szoktál járni. Fontos, hogy elbírjad a babával együtt, mert sajnos viszonylag gyakran kell emelni. Fontos, hogy összecsukva beférjen az autó csomagtartójába úgy, hogy még másnak is marad hely (pl. utazóágy). Praktikus, ha mózeskosaras, és sportkocsivá is átalakítható. Érdemes úgy választani, hogy anya és apa is kényelmesen tudja tolni, egyiknek se kelljen lehajolni, továbbá, hogy napernyőt lehessen rá helyezni. A mostanában születő babáknál ez utóbbi nem olyan fontos, hiszen télen nem lesz rá szükség, tavasszal, nyáron pedig már ülni fog, és nem zavarja úgy a napsütés.


 


Új hozzászólás   2 hozzászólás

1  kandiscukor 2009-10-05  21:19

Szuper a lista! Már csak egy dolog kellene hozzá, hogy hol is lehet megvenni némelyiket, pl. oldalt/átlapolós body-t én kb. egy boltban láttam összesen, pedig tényleg az a legjobb. Ami meg nagyon idegesítő, hogy a babazoknik is műszálasak javarészt, azt sem könnyű pamutot és még szépet is találni. Egy dolog jutott még az eszembe, a hálózsák vagy angolpólya, főleg ahogy jön a hideg, sokkal nyugodtabb lehet a szülő, ha tudja, hogy ha kitakarózik a gyermek éjszaka (márpedig kitakarózik), akkor sem fog fázni.
Homor Márta 2009-10-06  21:48

Hát igen, átlapolós body, én a h&m-ben láttam.
Hálózsák, nagyon jó! A lényeg, hogy körbe vagy középen cipzáros legyen, úgy, hogy a cipzár vége a baba kezétől a legtávolabb legyen.
A hozzászóláshoz kérem add meg az e-mail címedet!

E-mail:   


 Keresés a cikkekben